X

Volvo анонсувала прем’єру першого нового компактного кросовера EX30

Официальная презентация новинки состоится 20 мая

Вже менше, ніж за місяць Volvo покаже новий серійний електрокросовер EX30. У компанії його називають першим автомобілем із саундбаром Harman/Kardon на всю ширину передньої панелі. Це рішення дозволило значно зменшити кількість динаміків, дротів та інших компонентів.

Офіційна прем’єра новинки відбудеться 20 травня. Як видно на фото, зовнішність кросовера розроблена у новому фірмовому стилі Volvo. Характерна для електромобілів закрита передня панель оздоблена логотипом бренду. Також EX30 отримав нові технологічні Т-подібні фари.

У салоні встановлено триспицеве кермо та 12,3-дюймовий вертикальний центральний екран. Передні сидіння розділені широким «чистим» центральним тунелем.

Завдяки витоку з бази даних міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю відомо, що габарити кросовера становлять 4233 х 1838 х 1555 мм. Розмір колісної бази — 2650 мм. Заявлені для місцевого ринку версії оснащені двигунами потужністю 156 або 272 к.с. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 3,6 секунди.

Потужність заряджання може досягати 134 кВт. За даними виробника, від 10 до 80% ємності акумуляторний блок Volvo EX30 поповнюється за 25 хвилин. Запас ходу заявлено на рівні 590 км.

Читайте також:
Volvo стала піонером з впровадження вантажних електричних шатлів

У продажу новий кросовер Volvo EX30 з’явиться в червні цього року. Ціни поки не оголошені.