X

Volvo підготувала електромобіль — ми очікуємо 440 км ходу

Кроссовер Volvo XC40 получился замечательным городским автомобилем. Ему разве что не хватало электрической версии

Що ж, колись це мало статися. З урахуванням того, що чимало виробників вже обзавелися власними електрокарами, ми чекали наступного ходу від Volvo.

Особливо враховуючи, що шведська компанія має електромобільний бренд Polestar, а материнська Geely вже щосили розважається з батареями і електромоторами, автомобіль Вольво з нульовим викидом шкідливих речовин навіть підзатримався.

Тепер все буде інакше, адже вже 16 жовтня компанія представить електричний кросовер Volvo XC40. Автори моделі наполягають на тому, що електромобіль Вольво вийде таким самим безпечним, як і будь-яка інша модель бренду.

Для цього батарейний блок, що за традицією розміщений у днищі кузова, оточений жорстким каркасом, який у свою чергу накритий зонами деформації. Мається на увазі, що у разі ДТП батарея поводитиметься передбачувано і, не зазнавши серйозних пошкоджень, не надумає раптом загорітися або вибухнути.

Даних про техніку і запас ходу поки що не оголосили — вони з’являться ближче до прем’єри. Але ви ж не думали, що ми залишимо вас без цікавої інформації? Погляньте, новий електромобіль Polestar 2 має двомоторне компонування сумарною потужністю 402 к.с. (660 Нм), а реалістичний запас ходу згідно з суворим EPA дорівнює 440 км, які забезпечує батарея на 78 кВтг.

Читайте також:
Перший електромобіль Volvo виходить на ринок

З огляду на все, електрокрос Volvo XC40 також отримав два мотори. І, якщо чесно, ми не бачимо перешкод оснастити його тими ж компонентами, що і Полстар 2. Залишається дочекатися офіційних даних. Як і фотографій готового кузова, адже поки що нас хіба що дражнять. Найімовірніше, EV отримає деякі індивідуальні елементи, які дадуть змогу швидко відрізнити його від моделі з ДВЗ. А може і цілий новий обвіс.