X

Volvo представила вантажівку Aurora з автопілотом 4-го рівня

Он может передвигаться без помощи водителя

Volvo Car представила першу повністю безпілотну вантажівку із системами автономного управління четвертого рівня — Aurora. Вона створена у співпраці з однойменним стартапом у рамках угоди, підписаної 2021 року.

Volvo Aurora побудована на базі Volvo VNL класу 8, призначеного для перевезень на далекі відстані. «Беспілотник» оснащений розробленою Aurora системою, що відповідає четвертому рівню автономності. Тобто в певних умовах і за наявності розмітки, що добре читається, автомобіль все робить сам. Для забезпечення працездатності автопілота Aurora оснащена набором датчиків та камер.

«Безпілотник» вже пройшов випробування на дорогах загального користування. Загалом прототипи Aurora наїздили 2,4 млн. км. Надалі цю технологію планують також застосовувати на вантажівках легкого та середнього класу.

Читайте також:
Як Mercedes-Benz запустив етапну вантажівку і автобус на її базі

Зі слів представника Aurora, цього року планують запустити 20 повністю безпілотних вантажівок, а у 2025 році — 100 одиниць. У перспективі стартап має намір налагодити продажі безпілотників іншим компаніям. Великомасштабне використання безпілотних вантажівок планують у 2027 році разом з Continental.