X

Volvo придумала систему переміщення кермового колеса в салоні

Шведский производитель разработал инновационную систему управления автомобилем

Volvo близька до вирішення незвичайної проблеми автовиробників. Тепер можна буде легко перетворювати правокермові транспортні засоби в лівокермові і навпаки. Такий винахід з’явився на сайті американського відомства з патентів і товарних знаків.

Цю інноваційну систему виробник планує реалізувати за рахунок відсутності механічного зв’язку між кермом і колесами. У рішенні від Volvo представлено кермове колесо з інтегрованою панеллю приладів, що пересувається по горизонталі. За бажання водій зможе розташувати його ліворуч, праворуч або навіть по центру.

Щодо звичних нам педалей, то, найімовірніше, скоро їх місце займуть електронні. У компанії вважають, що незабаром механічні педалі підуть у забуття. Їх місце займуть сенсорні. Такі елементи виробник пропонує вмонтовувати в підлогу. Вони стандартно перебуватимуть там і активуватимуться в той момент, коли водій зафіксує кермо в обраному положенні. Коробку перемикання передач можна вивести під кермо.

Запатентоване знімне кермо і сенсорні педалі мають право на життя, а сама технологія здається більш ніж сучасною, проте використовувати її зараз не вийде. Патент ще належить узгодити з вимогами безпеки. Крім того, системи рульового керування, що не мають зв’язку з колесами, поки що не дозволені до використання на цивільних авто.

Читайте також:
Кроссовер Volvo XC20: каким будет новый электромобиль компании

Така система стане реальністю, коли транспортні засоби досягнуть третього рівня автономності. Іншими словами, водієві не обов’язково буде весь час стежити за роботою автопілота.