X

Volvo випустила 100 000-й електрокар Polestar 2

На это производителю понадобилось 2,5 года

Серійне виробництво електричного ліфтбека Polestar 2 на заводі Luqiao CMA Super Factory у китайському Луцяо почалося у березні 2020 року. Через два з половиною роки, 23 листопада 2022 року, компанія Volvo звітувала про випуск 100-тисячного ліфтбека. Досягти таких результатів виробнику вдалося попри пандемію Covid-19.

Знаковий для марки автомобіль із унікальними наклейками на дверях вирушить покупцю з Ірландії. Ця країна зовсім недавно приєдналася до переліку ринків, на яких доступний Polestar 2. Загалом ліфтбек поставляється на 27 ринків у Європі, Північній Америці, Китаї та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

За дев’ять місяців 2022 року власників знайшли 17 994 електромобілі, випередивши BMW i4 EV та Audi A5. Це зробило Polestar 2 п’ятим електромобілем преміум-класу у Європі. Позаду залишилися Audi Q4 e-tron, Mercedes-Benz EQA та Volvo XC40 Recharge. За прогнозами, цього року Volvo поставить на світовий ринок 50 тисяч електроліфтбеків Polestar 2.

Polestar 2 — другий автомобіль бренду Polestar й перший серійний електромобіль Volvo Car Group. Офіційна презентація серійної версії п’ятидверного електролітбека відбулася 27 лютого 2019 року у онлайн-режимі. На живо автомобіль показали у березні того ж року на автосалоні у Женеві. Перший клієнтський ліфтбек відвантажили у липні 2020 року. З того часу Polestar 2 пережив кілька оновлень. Завдяки підтримці оновлень програмного забезпечення «по повітрю» збільшено запас ходу, швидкість зарядки батареї, додано функцію еко-клімату та низку інших.

Протягом наступних трьох років Polestar виведе на ринок три електричні моделі. У 2023 році з’явиться нещодавно представлений Polestar 3, 2024-го — крос-купе Polestar 4, а роком пізніше — флагманський седан Polestar 5. Наступним буде електричний родстер Polestar 6 halo, запуск якого очікується протягом наступних п’яти років.

Читайте також:
7-місний комп'ютер на колесах: Volvo нарешті показала свій електричний EX90

Нещодавно Polestar оголосила про отримання кредиту у розмірі 1,6 мільярда доларів від двох своїх основних акціонерів, Volvo Cars та PSD Investment Ltd. Це допоможе капіталізувати компанію до 2023 року.