X

Відродження легенди: Mitsubishi Lancer Evolution повернеться на ринок

Культовый спорт-седан Mitsubishi Lancer Evolution получит новую генерацию с мотором Renault

Фанати культової “запальнички” Mitsubishi Lancer Evolution затамували подих в передчутті можливого повернення з небуття їх улюбленого Ево! За інформацією британського видання Autocar, японці мають намір випустити 11-те покоління легендарного спорт-седана.

Новий Evo створять на базі хот-хетча Renault Megane RS, який крім іншого поділиться новим дволітровим турбомотором і роботизованою коробкою передач. Нинішнє покоління “зарядженого” Мегана оснащене двигуном об’ємом 1,8 л., який видає 280 к.с. у “звичайному” варіанті і 300 “конячок” у версії Trophy.

У «одинадцятого» Лансер Ево агрегат, як очікується, розвиватиме приблизно 340 к.с. Непогана продуктивність, але не рекордна, лімітований Lancer Evolution X FQ-440 MR міг похвалитися двигуном на 440 сил.

Систему повного приводу Mitsubishi планує розробити самостійно на базі фірмової трансмісії S-AWC. Крутильний момент буде перерозподілятися між усіма колесами (а не тільки між осями) для найкращого зчеплення в поворотах будь-якої складності.

Читайте також:
Самый суровый в мире Mitsubishi Lancer (видео)

Британцям поки що не вдалося з’ясувати, коли ж новий Mitsubishi Lancer Evolution з’явиться на ринку. Імовірно відроджений спорт-седан дебютує в найближчі кілька років, а отже, шанувальниками Евіка варто запастися терпінням.