X

Усі новинки Skoda 2021 року: що готує компанія

Дебют новой Fabia и разработка компактного электрокара – далеко не все ближайшие планы чешского производителя

Автомобільні компанії, втім як і інші виробники, перш ніж почати розробку нової продукції, складають план подальшого розвитку, прораховують ризики і прогнозують попит. Більшість провідних марок вже представили свої напрацювання на поточний рік і навіть на п’ять років. Чеський виробник Skoda тільки склав плани на найближче майбутнє, якими поділився з громадськістю.

Спочатку компанія має намір презентувати нове покоління популярного хетчбека Skoda Fabia. Захід заплановано на травень 2021 року, чекати залишилося не так довго. Місяцем пізніше буде представлений автомобіль у більш практичному кузові універсал. Електричний варіант моделі Шкода, за словами глави марки Томаса Шафера, чекати не варто.

Також цього року буде представлена нова стильна версія електричного кросовера Skoda Enyaq, а трохи пізніше — оновлені Karoq і Kodiaq. У середині року стартує виробництво вже представлених моделей, серед яких — бюджетний Skoda Kushaq, орієнтований на ринок Індії, і Octavia Pro з довгою колісною базою, основним ринком збуту якої стане Китай. Не обійдеться і без нових електрокарів. Наприкінці 2021 року компанія має намір представити новий компактний EV, який посяде місце в лінійці виробника нижче Enyaq iV. Новинка буде побудована на модульній платформі МЕВ від VW Group, а за дизайном і оснащенням перегукуватиметься з ID.3. Пізніше з’явиться електромобіль у стилі Шкода Октавія.

Читайте також:
Kia готує нового суперника Skoda Octavia

До того ж, зазначив Шафер, марка працює над удосконаленням оснащення вироблених авто, а також над розробкою нової гами оздоблювальних матеріалів для салону і додаткових кольорів кузова. Крім того, виробник продовжує шукати шляхи зниження вартості своїх машин, але тільки не за рахунок якості.