X

Вихід нового электрокросовера Mercedes-Benz EQA перенесли

Новый электромобиль на базе кроссовера Mercedes GLA 2020 дебютирует весной следующего года

Мерседес прийняв рішення про перенесення прем’єри електрокросовера EQA на наступний рік. Причиною стала пандемія Covid-19 і її наслідки. Спершу виробник планував представити новий електромобіль до кінця поточного року, але розклад довелося змінити.

За інформацією Autocar, на сьогодні Mercedes відчуває нестачу акумуляторних елементів. При цьому, хто саме поставляє акумулятори, не повідомляється. Ще однією можливою причиною могла стати зміна виробничого майданчика, на якому збиратимуть ще один автомобіль — електрокар EQB.

Складання найменшого кросовера мали налагодити в Гамбасі (Франція). Однак незабаром виробник може продати підприємство. Якщо це справді станеться, то виробництво EQB перенесуть у Раштатт (Німеччина).

Читайте також:
Подивіться на дуже дивний пікап Mercedes-Benz G500

В основі Mercedes-Benz EQA лежить платформа GLA другого покоління. Від звичайної версії з ДВЗ новинка має відрізнятися дизайном радіаторної решітки і бамперів, а також колісних дисків. Технічні характеристики електрокросовера Мерседес тримають у секреті. Нещодавно стало відомо, що у EQA буде ще й спортивна версія, розробку якої візьме на себе підрозділ Mercedes AMG Performance.