X

Xiaomi дав грошей на електромобілі китайської Tesla

Xiaomi инвестировала $400 млн в электромобили китайского стартапа

Багатьом китайським електромобільним стартапам не вдається втриматися на плаву з однієї простої причини – у них немає грошей на подальшу розробку і виробництво. Проте деяким компанія все ж вдається залучити фінанси і, в підсумку, залишитися в живих – принаймні на перших порах.

Однією з таких компаній є автовиробник Xpeng Motors, який позиціонує себе як (черговий) конкурент Tesla і має в своєму модельному ряду дві моделі – “інтелектуальний” позашляховик для молодого покоління під назвою G3 і чотиридверний седан під назвою P7. Після тривалих переговорів компанії вдалося залучити цілих 400 млн доларів інвестицій, де найбільшим спонсором став…. Xiaomi. Так, добре відомий нам бренд із виробництва смартфонів і побутової електроніки.

Судячи з усього, Сяомі сподобався нестандартний підхід Xpeng у сфері розробки електрокарів: стартап робить ставку не на ключові характеристики авто, а на різні “гіківські плюшки” і тотальну технологічність. Судіть самі: до оснащення автомобілів входить адаптивний круїз-контроль, асистент утримання смуги руху, віддалене керування зі смартфона, голосовий помічник, інтелектуальна навігаційна система з підтримкою GPS і Beidu., 360-градусна камера, яку можна повертати і використовувати для зйомки селфі за допомогою датчиків, що розпізнають жести, а також функція автоматичного водіння.

Читайте також:
Morris JE – знаковий британський електромобіль 2021 року

Щодо характеристик, то у G3 вони справді дещо скромні: кросовер проїжджає на одному заряді 351/365 км (залежно від версії) за циклом NEDC і набирає “сотню” приблизно за 7,5-8 с. А от седан P7 демонструє оптимістичніші показники: 600 км (з того ж NEDC) і 4 секунди до “сотні” відповідно. При цьому G3 випускають ще з минулого року (наразі вироблено кілька десятків тисяч екземплярів), тоді як P7 вирушить на конвеєр навесні 2020 року.

Читайте також:
У Китаї створили бюджетного конкурента електрокросоверу Тесла

Повертаючись до інвестицій зазначимо, що на отримані гроші Xpeng Motors планує поставити понад 40 000 авто до кінця грудня 2019 року.

Читайте також:
Китайський GAC вирішив підкорити Америку новеньким кросовером