X

Забута компанія Allard показала “новинку” за 260 тисяч євро через 60 років

Британская компания Allard Sports Cars выпустила первый новодельный спорткар Allard JR

Автомобілі британської марки Allard випускали в 1946-1959 роках. У ті роки вони вважалися доволі престижними, а в наш час високо цінуються у колекціонерів. Хоча середньостатистичні автолюбителі найчастіше не підозрюють про славні часи існування цієї компанії.

У 1999 році виробництвом ліцензованих реплік родстерів Allard J2X зайнялася канадська фірма Motor Works, а в 2012 про відродження сімейної справи оголосили нащадки Сіднея Елларда, засновника і керівника Allard Motor Company. Нову компанію під назвою Allard Sports Cars створили його син Елан Еллард і онук Ллойд. За допомогою ще одного онука Гевіна Елларда, завідувача архіву фан-клубу автомобілів марки Allard, їм вдалося відновити технічну документацію на останню модель для перегонів Allard JR. Також їм вдалося знайти залишки деталей та запчастин і відновити оригінальні технологічні процеси.

Змінилося тільки розташування самої фірми: компанія Сіднея Елларда розташовувалася в Лондоні, а його нащадки влаштувалися в Глостері і навіть вже встигли побудувати перший Allard JR. Новодільному спорткару дісталося шасі під номером 3408. Він став восьмим спайдером моделі JR. Сім попередніх із номерами шасі 3401-3407 було зібрано в 1953-1955 роках.

“У базі” сучасний Allard JR укомплектований триступінчастою механічною коробкою передач, хоча за доплату спорткар оснастять чотириступінчастою КПП. Також автомобіль зберіг задній диференціал із можливістю швидкої заміни головної пари шестерень.

Читайте також:
Виробник принтерів Kyocera здивував автомобілем без керма з ретро-дизайном

Тираж відродженого Allard JR не обмежений певним числом. Компанія готова виготовити автомобілі для всіх охочих, передаючи їх власникам одразу на фабриці. Перший автомобіль творці планують продати на аукціоні Sotheby’s в Лондоні за 197-263 тис.євро. Власник у спорткара з’явиться 31 жовтня 2020 року.