X

Задньопривідний спорткар Nissan Fairlady Z дістався до Японії

Версия для внутреннего рынка дебютировала в рамках Tokyo Auto Salon 2022

Версія спорткупе для внутрішнього ринку повторює модель для американців, нова генерація якої дебютувала в серпні 2021 року. У списку відмінностей зазначено праве розташування керма й органів управління. Сюди відносяться і перероблені під японський ринок фари та комбінація приладів.

Зовні Nissan Fairlady Z схожий на моделі минулих серій. Про це свідчать пропорції кузова, довгий капот і спадна лінія даху. Все це було й у моделі Datsun 240Z 1969 року випуску. Сюди ж можна віднести дві напівкруглі секції денних ходових вогнів і прямокутну радіаторну решітку.

Спорткар Nissan Fairlady Z комплектується 3,0-літровим Twin-Turbo V8. Його потужність – 405 к.с. До пари мотору покладено шестиступеневу механічну коробку передач або дев’ятиступеневу автоматичну. Привід — задній.

Показаний на автосалоні в Токіо екземпляр — виконання Proto Spec. Про це свідчать два ексклюзивні кольори — лимонний та насичений синій. Автомобіль в такій комплектації оцінили в 60 900 доларів. Клієнтам купе почнуть доставляти на початку літа. Всього Nissan випустить 240 таких спорткарів, а право придбати їх розіграють у лотерею.

Читайте також:
Nissan показал уникальный электрический рестомод на основе Bluebird (фото)