X

Zagato представила новий спорткар зі знімною задньою частиною

Ценник автомобиля стартует от 650 000 евро

Італійське кузовне ательє Zagato представило свій новий проєкт — спорткар AGTZ Twin Tail, який віддає шану «леманівському» Alpine A220. Побудований він на спортивному автомобілі Alpine A110 із середнім розташуванням двигуна.

Виглядає AGTZ Twin Tail приголомшливо, але головна його «родзинка» – задня частина кузова, яка знімається. Це дозволяє власнику коригувати зовнішність спорткара. Для щоденних поїздок більше підійде коротка версія, тоді як для кращої аеродинаміки варіант з довгим хвістом. Подібний «хвіст» був у Alfa Romeo TZ1, Iso Rivolta GTZ та інших моделей Zagato до AGTZ.

Офіційної інформації про технічний бік Twin Tail немає. Імовірно, спорткар Zagato зберіг 1,8-літровий чотирициліндровий «турбомотор» Alpine A110 потужністю 249 к.с. У парі з 7-ступінчастою автоматичною коробкою з подвійним зчепленням він розганяє базовий задньопривідний спорткар від 0 до 100 км/год приблизно за 4,5 секунди. Споряджена маса AGTZ Twin Tail не озвучується. За рахунок «знімного хвоста» він повинен бути трохи важчим за базовий A110 з його 1102 кг.

Офіційна прем’єра AGTZ Twin Tail відбудеться у травні на Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Загалом Zagato виготовить 19 екземплярів AGTZ Twin Tail. Незважаючи на мінімальний цінник у 650 тисяч євро, половина з них уже розпродана. Власники зможуть обрати будь-який колір кузова та інтер’єру. Перші три спорткари вже готові. Два з них забарвлені у сіно-білій гамі, третій у синьо-біло-червоній палітрі державного прапора Франції.

Читайте також:
Купе Aston Martin Vanquish Zagato позбавили даху