X

Заряджена Toyota GR Yaris здивувала дизайном і характеристиками

Toyota GR Yaris – один из немногих полноприводных хот-хэтчей В-класса

На мотор-шоу в Токіо представили Toyota GR Yaris. Довгоочікуваний хот-хетч Тойота створили фахівці підрозділу Gazoo Racing. Саме вони розробили Yaris WRC, який виграв у 2019 році Чемпіонат світу з ралі.

Нова Toyota GR Yaris відрізняється від стандартного тридверного хетчбека обвісом, розширеними крилами, більшим спойлером і величезним переднім повітрозабірником. Також передбачено 18-дюймові диски, а ззаду розміщені дві широкі вихлопні труби.

Головне нововведення в салоні  – спортивні сидіння з контрастним простроченням. Крім того, у Toyota GR Yaris кермо і важіль КПП обшиті шкірою і встановлено особливі циферблати приладів.

Читайте також:
Toyota близько: кросовер класу B-SUV приїде в Європу вже у 2020 році

Під капотом – новий 1,6-літровий трициліндровий турбомотор потужністю 261 к.с. і з піковим моментом в 360 Н∙м З 6-ступінчастою МКПП хот-хетч розганяється до 230 км/год.

Головною особливістю Toyota GR Yaris є рідкісний в В-класі повний привід, причому трансмісія може передавати до 100% тяги на кожну з осей. За бажання можна обрати опціонні самоблокувальні передній і задній диференціали. Звісно, ходова переналаштована і встановлено нові гальма діаметром 356 мм спереду і 297 мм ззаду.