X

Zeekr анонсував новий компактний електромобіль для Європи

Премьера третьей серийной модели марки состоится до конца 2023 года

Zeekr запустив рекламну кампанію своєї третьої серійної моделі. Фотографії закамуфльованого прототипу новинки з’явилися на офіційній сторінці компанії у Twitter.

Товарне ім’я нової моделі залишилося неназваним, але напис «Zeekr 3rd» дозволяє припустити, що на нас чекає зустріч із Zeekr 003. Як і дві перші моделі бренду — 001 Shooting Brake та мінівен 009 — новий електромобіль з’явиться на європейському ринку.

Зовні він виглядає як суміш хетчбека, мінівена та кросовера. На одному із фото прототип у яскравому камуфляжі стоїть поряд із Audi e-tron GT й виглядає значно вищим та коротшим. У нього короткий капот, масивні колісні арки та досить пристойний дорожній просвіт. Передня оптика — роздільна, задні ліхтарі у вигляді тонких світлодіодних смуг доповнені вертикальними катафотами. У передньому бампері видно тонкі повітроводи, ззаду — захисна пластина/дифузор. Також варто відзначити висувні дверні ручки та аеродинамічні колісні диски.

В основу моделі ляже архітектура SEA, яку використовують усі бренди, які належать Geely. Очікується, що новинку запропонують із одно- або двомоторною силовою установкою досить пристойної потужності та ємним акумулятором для конкурентоспроможного запасу ходу.

Офіційно дату прем’єри нового електромобіля не озвучено. За деякими даними, Zeekr 003 з’явиться на Шанхайському автосалоні, запланованому на 18 – 27 квітня 2023 року. Після цього новинка вийде на деякі із європейських ринків. Там йому доведетья конкурувати з Renault Megane E-Tech та майбутнім компактним кросовером на базі Volkswagen ID.3.

Читайте також:
У модельній лінійці Geely поповнення: анонсовано новий електричний седан