X

Нову батарею BYD пробили цвяхами і нагріли до 500°С: що з цього вийшло

BYD разработал сверхнадежный аккумулятор, которому не грозит ни взрыв, ни возгорание

Акумуляторна батарея – це одна з найважливіших складових будь-якого електромобіля, оскільки саме вона відповідає за запас ходу моделі. Однак акумулятор має бути не тільки ємним, а й надійним. Саме тому під час тестування виробники проводять над ним різні екстремальні випробування, щоб уникнути проблем у подальшому.

Китайська компанія BYD розробила нову акумуляторну батарею, яка може витримувати неймовірні навантаження і навіть продовжувати працювати в разі перегріву або розгерметизації. При цьому Blade Battery завдяки своїй оптимізованій конструкції на 50% потужніший за інші сучасні блоки. Крім того, акумулятор набагато довговічніший і безпечніший за аналоги, що унеможливлює ймовірність виникнення загоряння або вибуху в електрокарах.

Щоб переконатися в надійності акумуляторної батареї BYD провів низку екстремальних тестів. Інженери пробили її цвяхами і запустили в роботу. Батарея нагрілася до 500 градусів, але не виділяла ні диму, ні тим паче вогню. І це при тому, що стандартна температура батареї під час роботи не перевищує 60 градусів. Також фахівці згинали, дробили і здійснювали інший механічний вплив на акумулятор, але в жодному з випадків він не вибухнув, що свідчить про високу надійність елемента.