X

Нові автомобілі можна буде зареєструвати просто в автосалоні

Як відомо, реєстрація транспортних засобів проводиться в сервісних центрах МВС. Причому порядок реєстрації єдиний, як для нових, так і для старих авто. Тепер же МВС вирішило змінити порядок взяття на облік нових автомобілів, про що свідчить відповідний проект постанови на сайті відомства.

Зокрема, проект передбачає можливість передачі повноважень проведення реєстрації нових транспортних засобів автосалонам. Тобто для отримання техпаспорта не знадобиться відвідувати СЦ МВС, його видадуть одразу за місцем придбання авто. Спершу цей проект мають намір запустити в ролі пілотного на термін з 2020 до 2022 року.

“Ідея передачі права реєстрації авто дилерам і дистриб’юторам не нова. Вона ґрунтується на регулярних зверненнях автомобілістів, які скаржилися на обмежений і незручний режим роботи СЦ МВС, наявність черг і тривалу процедуру надання послуг. При цьому під час постановки на облік потрібно було подати тільки заяву і документи від дилера або виробника, у якого було куплено цей транспортний засіб. Жодних додаткових перевірок, оглядів, експертиз та іншого співробітники СЦ МВС не проводили. Тому враховуючи міжнародний і європейський досвід було б доцільно залучати до процедури реєстрації нових транспортних засобів безпосередньо суб’єкти господарювання, які здійснюють їх продаж”, — написав на своїй сторінці у Facebook генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

Щоб взяти участь в експерименті, автосалони мають укласти договір із головним сервісним центром МВС, на підставі якого вони зможуть надавати реєстраційні послуги. Звісно, у покупців залишиться можливість і самостійної постановки авто на український облік.