X

Нові електромобілі Toyota отримають запас ходу до 1200 км

Toyota стверджує, що вона здійснила справжній прорив у виробництві акумуляторів. Вона розробила батареї, які забезпечать новим електрокар марки пробіг на одному заряді до 1000 км.

Випускатись електромобілі з новими батареями почнуть у 2027-2028 роках. Повідомляється, що компанія використовуватиме в новинках чотири типи батарей: три з рідким електролітом і один – з твердим. Акумулятор Performance з літій-іонним хімічним складом дебютує на Toyota BEV у 2026 році і забезпечить пробіг до 800 км.

Батарея Popularization отримає літій-залізо-фосфатний склад та дозволить новим електромобілям марки проїжджати ще на 20% більше, тобто близько 900 км. Зарядити до 80% можна буде за 30 хвилин. Третій тип акумуляторів із рідким електролітом отримав назву High-Performance.

Читайте також:
Автопоїзд Scania на сонячних батареях зможе проїхати 5000 км

Твердотілі літій-іонні акумулятори компанії мають твердий електроліт у складі. Він забезпечить швидший рух іонів і більшу стійкість до високих напруг та температур. Батареї цього типу Toyota планує використовувати в комерційних авто, а потім і в легкових. Зарядити їх до 80% можна буде лише за 10 хвилин. Запас ходу обіцяно до 1200 км.