X

Нові фари Porsche зможуть світити на 600 метрів

В серийных автомобилях бренда они появятся в 2023 году

Porsche AG представив новаційні світлодіодні фари HD Matrix з двома матричними блоками у нижній частині. Саме це відрізняє їх від зразків з однією матрицею далекого світла у центрі фари, які використовуються Porsche у поточних моделях. За рахунок двох джерел у кожній збірці працює така фара як для ближнього, так і для дальнього світла.

Кожен із чотирьох блоків HD Matrix має 16 384 мікро-світлодіоди, порівняні за товщиною з волосиною людини. Для порівняння у фарі з одним блоком всього 84 пікселі. Інтенсивність свічення нової фари до 160 або 300 люкс із включеним дальнім світлом.

Зі слів керівника відділу регулювання модулів освітлення Porsche Бенджаміна Хаммеля, при освітленні 300 люкс фара проєктує дальнє світло на відстань до 600 метрів. Крім того, технологія, розроблена спільно з Hella/Forvia, Infineon та Nichia, дозволяє плавно регулювати яскравість центральної та бічних областей фари для розподілу світла по всьому полю.

Фари HD Matrix оснащені анімацією привітання/від’їзду та мають налаштування для зменшення відблисків на дорожніх знаках. Також у списку заявлених функцій ближнє та дальнє світло, безвідблискове дальнє світло, адаптивне дальнє світло для шосе, динамічна зона безпеки та придушення відблисків.

У серійних автомобілях Porsche нова оптика з’явиться у 2023 році. Яка з моделей отримає їх перша компанія не повідомила.

Читайте також:
У Британії розпочали бізнес на переробці Porsche Boxter у суперкар 911 GT1