X

Нові Hyundai Santa Fe, Kia Sorento та Hyundai Grandeur підключать до розетки

На электротяге плагин-гибриды второго поколения смогут проезжать до 100 км

У 2025 році Hyundai Motor випустить плагін-гібридну версію Grandeur. «Розетковий» седан оснастять «фірмовою» плагін-гібридною (PHEV) системою другого покоління. За інсайдерською інформацією, про це йшлося на нещодавній зустрічі представників Hyundai Motor із постачальниками запчастин.

Як повідомляється, деякі партнери групи вже розпочали розробку супутніх компонентів для нової системи PHEV. Відомо, що річний контракт на постачання запчастин складає від 80 000 до 90 000 одиниць.

Hyundai Grandeur Plug-in Hybrid називають трампліном в епоху електрифікації, яка для південнокорейської групи почнеться 2030 року. Поки реалізується план розвитку PHEV середнього та великого розміру. Окрім Grandeur, він передбачає електрифікацію середньорозмірних кросоверів Hyundai Santa Fe та Kia Sorento. Плагін-гібриди розділять силовий модуль та ключові деталі. Це дозволить підвищити ефективність виробництва. Як і седан, «розеточні» Santa Fe та Sorento очікуються на ринку у 2025 році.

Grandeur PHEV знаходиться на ранній стадії розробки. Детальні специфікації ще не затверджено. Обіцяна новинці плагін-гібридна система другого покоління має значно покращені енергетичні характеристики та паливну економічність порівняно з існуючим PHEV Hyundai Motor Group. За попередніми даними, «розеточний» седан укомплектують двома електродвигунами та батареєю власної розробки, яка забезпечить до 100 км шляху на електротязі.

Читайте також:
Оновлений Hyundai Elantra виходить на світовий ринок

Оскільки Grandeur орієнтований на внутрішній ринок Південної Кореї, очікується, що він сприятиме пожвавленню плагін-гібридного сегменту. Особливо враховуючи те, що після 2025 року державні субсидії на електромобілі скоротяться.