X

Нові реалії російського авторинку — автомобілі є, але вони не продаються

Производители запрещают российским дилерам продавать отгруженные машины

Нещодавно в російських ЗМІ з’явилася інформація про переповнені автомобілями логістичні термінали. Цілком ймовірно, це мало вселити в росіян впевненість “в завтрашньому” дні. Але, як виявилося, придбати заповітну “іномарку” все ж не вдасться. Виробники забороняють автодилерам реалізовувати свою продукцію на російському ринку. Цікаво, що заборона поширюється і на вже доставлені в Росію машини.

За деякими даними, в логістичних терміналах Підмосков’я знаходяться близько 30 тисяч автомобілів різних марок. Серед них великі партії Kia калінінградської збірки, тисячі китайських Haval і Geely, а також моделі Mercedes-Benz і Hyundai.

В іншій ситуації і за умови “нормальних” цін всі ці 30 тисяч розпродали б за місяць. Але деякі виробники ввели пряму заборону на продаж. Хтось боїться санкцій, хтось розтягує складські запаси, розуміючи, що не зможе забезпечити поставки. Є й такі, хто навіть під час падіння попиту не хоче знижувати ціни після березневого подорожчання. Багато хто просто тягне час в очікуванні того, що ж буде до кінця року. Але ми то знаємо — краще не стане.

Читайте також:
Российский АвтоВАЗ замахнулся на 800 тысяч автомобилей в год