X

Нові Skoda Superb і Kodiaq показались на офіційних тизерах

Автомобили дебютируют этой осенью на отдельных мероприятиях

Skoda опублікувала перші офіційні тизери Superb та Kodiaq наступної генерації. Світову прем’єру обох моделей заплановано на осінь цього року. Автомобілі представлять на окремих заходах. Як кажуть у компанії, новий Superb «встановить стандарти комфорту та простору», а Kodiaq «підніме безпеку, технології та універсальність на новий рівень».

Затемнені тизери новинок не можна назвати надто інформативними. На них видно лише силуєти автомобілів. У хетчбека Superb помітно маленький спойлер на багажних дверях. Імовірно, він дістанеться комплектації Sportline. Також флагман буде доступний у кузові універсал. Світлотехніка Superb нагадує оптику сучасного покоління, а у кросовера Kodiaq з’являться T-подібні фари.

Новинки запропонують із гібридними силовими агрегатами, що підключаються, та бензиновими і дизельними двигунами з технологією «м’якого гібриду». Передбачається, що Superb та Kodiaq нового покоління будуть останніми моделями із ДВЗ. До 2026 Skoda виведений на ринок шість електричних моделей, а до 2030 року модельна лінійка марки на 70% складатиметься з електромобілів.

Перші поставки нових Superb та Kodiaq почнуться наприкінці цього або на початку 2024 року. Виробництво хетчбека та універсала Superb перенесуть із заводу у Квасінах, Чехія, до Братислави, Словаччина, де зараз збирають Volkswagen Passat. Виробництво кросовера Skoda Kodiaq залишиться у Квасінах.

Окрім нових Superb та Kodiaq, Skoda планує найближчими місяцями оновити моделі Scala та Kamiq. Також на 2023 рік заплановано випуск розкішної комплектації Laurin & Klement для електричного позашляховика Enyaq. У 2024 році на ринок вийдуть оновлена Octavia та Elroq EV, електричний наступник Karoq. У 2025 році представлять Enyaq та Enyaq Coupe наступного покоління, а також електромобіль початкового рівня вартістю 25 000 євро. Електричний універсал, схожий на Octavia, надійде у продаж у 2026 році разом із новим трирядним електричним позашляховиком.

Читайте також:
Стару Skoda Fabia продають дорожче нової – у чому її особливість