X

Нові зимові шини вже в Україні

Після тривалої паузи у виведенні на український ринок нових моделей шин до зимового сезону 2021/2022, компанія Continental порадувала автовласників новими зимовими шинами лінійки WinterContact – TS 870 (на фото зліва) та модифікації з іншим малюнком протектора для більших преміум-седанів і SUV – TS 870 P (на фото справа). Спочатку компанія Continental мала намір випустити ці дві нові зимові шини окремо, одну за одною. Про старт виробництва моделі WinterContact TS 870 було оголошено минулого року, але він був відкладений до 2021 через пандемію COVID-19.

Лінійка шин Continental WinterContact, як і попередні моделі ContiWinterContact, орієнтована на м’які зими, які в Україні вже звичайне явище. Однак, при створенні цієї моделі було поставлено завдання покращити характеристики шини саме на зимових покриттях – на льоду та снігу.

Для отримання коротшого гальмівного шляху на льоду малюнок протектора у TS 870 зробили таким, щоб у плямі контакту отримати на 10% більше блоків (у порівнянні з шиною-попередницею TS 860). Плечові блоки та їх ламелі у новому протекторі працюють за принципом склоочисників. Чіпляючись за мікронерівності на зледенілій поверхні, ці блоки ефективно розсіюють сльоту з плями контакту.

Більшість блоків також підвищили тягове зусилля та зчіпні властивості при русі на прямій та в поворотах. Також у протекторі конструктори зробили снігові кишені, в яких “запресовується” сніг. Цей сніг покращує щеплення, використовуючи принцип злипання (прилипання), за аналогією до принципу, коли ліплять сніжки чи снігові баби. Внаслідок цього ефект прилипання снігу до снігу і підвищує зчіпні властивості при русі по снігу. Для цих цілей були змінені кути розміщення 3D ламелей.

Для поліпшення гальмівних властивостей на мокрому асфальті TS 870 та TS 870 P застосували вже відому гумову суміш Cool Chili Compound. Щоб домогтися від шини кращої зносостійкості, тобто щоб підвищити її ресурс, в гумову суміш додали полімерні сполуки. Це також дозволило зменшити опір коченню, тобто знизити витрати палива.

Стійкість до аквапланування шини WinterContact TS 870 автори підвищили використанням V-подібного малюнка протектора з центральною канавкою зигзагоподібної форми. А от у TS870P пішли іншим шляхом. Щоб забезпечити додаткову безпеку водіям, які встановлюють ширші шини, розробники вирішили у шині WinterContact TS 870 P відмовитися від звичайного V-подібного протектора. Натомість на етапі проектування розробники TS 870 P зупинилася на більш жорсткій конструкції протектора з чотирма великими кільцевими канавками. Ця інноваційна структура протектора дуже швидко витісняє воду із плями контакту. – зробили малюнок с чотирма повздовжніми широкими канавками.

Згідно з Євро-етикеткою шина WinterContact TS 870 за економічністю відноситься до С-класу, а за зчіпними властивостями на мокрому асфальті до класу В. Також у новинки дуже хороший показник акустичного комфорту – рівень шуму всього 70 дБ.

Модель Continental WinterContact TS 870 випускається в популярних типорозмірах з 14 до 21 дюймів. WinterContact TS 870 для середніх та компактних автомобілів пропонують у діапазоні посадкових діаметрів від 14 до 17 дюймів. А для потужних седанів та позашляховиків модель WinterContact TS 870 P у 52-х розмірах від 16-ти до 21-го дюймів. На даний момент вже значна частина типорозмірів цієї моделі шин доступна в Україні.