X

Новий автомобіль Xiaomi не виправдав очікувань

Китайский производитель представил игрушечную копию внедорожника Suzuki Jimny

Виробник Xiaomi, відомий насамперед своїми смартфонами і розумною технікою для дому, представив автомобіль. Події передувала низка тизерів, які супроводжувалися написами “Створювати автомобілі? Ми серйозно!» («Making cars? We are serious!»).

Цілком логічно, що широка аудиторія очікувала побачити повноцінний, і, можливо, навіть електричний транспортний засіб. Але яке було здивування, коли Xiaomi представила модельку Suzuki Jimny в масштабі 1:16. На жаль, посидіти за кермом новинки не вдасться, зате її діями можна керувати з пульта.

З іншого боку, автомобіль справді на електротязі. Xiaomi оцінила новинку в 199 юанів або 28 доларів США. У продажу іграшковий Jimny з’явиться вже завтра, 1 липня. Крім того, після анонсу прес-служба Xiaomi заявила, що наразі виробник не планує виходити на автомобільний ринок у ролі самостійного бренду. Максимум на сьогодні  – співробітництво з Xpeng, який вже повністю розсекретив свій новий електромобіль Р7. Його розробку Xiaomi профінансувала разом з іншими компаніями.

Прем’єра електромобіля Сузукі Джимні у виконанні Xiaomi справила двояке враження. З одного боку, нібито виробник представив свою чергову розробку і це плюс. З іншого — громадськість очікувала більшого, а вихід іграшки на радіокеруванні міг багатьох розчарувати.