X

Новий електрокросовер від Audi порадує низькою ціною

Кросовер Audi Q4 e-tron стане п’ятою електричною моделлю німецької марки. Його концептуальну версію представили ще минулого року на автосалоні в Женеві, а серійне виробництво моделі розпочнеться наприкінці цього року. Характеристики електричного Q4 e-tron розкрили вже давно, а от ціну кросовера Audi озвучила тільки зараз.

Читайте також:
Електрокросовер Audi e-tron отримав третій мотор

За даними видання Electrek, Q4 e-tron стане базовим у лінійці електрокарів німецької компанії. Саме з ним Audi має намір підкорити світовий бюджетний сегмент автомобілів на електротязі. Адже вартість Q4 e-tron стартує від 45 000 доларів, що майже на 30 тисяч доларів дешевше, ніж Audi e-tron у стандартній комплектації, і більше ніж удвічі менше, ніж e-tron Sportback.

Нагадаємо, що Audi Q4 e-tron стоїть на платформі VW MEB і оснащений двома електромоторами, по одному на кожній осі. Їхня сумарна віддача становить 300 к.с., що забезпечує розгін до першої “сотні” за 6,3 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці в 180 км/год, що доволі непогано для бюджетного електрокара. Запас ходу в 450 кілометрів забезпечує акумуляторна батарея ємністю 82 кВт/год.