X

Новий китайський бренд з багатою історією провалився на ринку

После возрождения у компании Borgward были грандиозные планы, которым не суждено сбыться

Німецька марка Borgward була заснована в далекому 1920 році. Відтоді компанія кілька разів змінювала свій форм-фактор, придбала фірми LIoyd, Goliath і Hansa. Незважаючи на таке зростання, в 1961 році була змушена закритися. Після півстолітньої відсутності на ринку бренд був відроджений і в 2018 році представив дві нові моделі.

Однак такий старт не став гарантією подальшого стрімкого розвитку, оскільки китайська компанія Beiqu Foton Motor, яка входить до складу BAIC і була сучасним співвласником німецького Borgward, продала свій 67-відсотковий пакет акцій іншій китайській корпорації, що спеціалізується на прокаті авто. На жаль, але в планах у нового власника – Ucar, який наразі перебуває під слідством за шахрайство, – немає розширення модельної лінійки і збільшення обсягу продажу.

Наприклад, цього року Borgward продав лише 5000 автомобілів і наразі представлений тільки в одній дилерській точці в Європі – в Люксембурзі. Тобто бренд із багаторічною історією і далі випускатиме невеликі партії авто, адресовані переважно прокатній компанії. І це при тому, що під час відродження бренду Foton Motor планував до 2020 року досягти продажу в 800 000 одиниць на рік. Цього результату виробник так і не досяг. Наразі подальша доля Borgward невідома.

Читайте також:
Чекаємо в Україні: китайські електрокари здивували ціною $ 9 999