X

Новий Mini Cooper JCW візьме участь у «24 годинах Нюрбургрингу»

Прототип хот-хэтча выступит в категории SP 3T

Новий Mini Cooper EV дебютував восени минулого року. Офіційна презентація гарячого хетчбека John Cooper Works наступного покоління відбудеться не раніше осені. Але закамуфльований прототип хот-хетчу візьме участь у перегонах «24 години Нюрбургрингу». Бензиновий Cooper виступить у категорії SP 3T із приватною командою Bulldog Racing. Заїзд відбудеться 1 червня.

Кузов прототипу обклеєний плівкою у червоно-білій гамі, яка використовувалася на класичних гоночних автомобілях Mini у 1960-х роках. Номер «37» надсилає до історичної перемоги бренду на ралі Монте-Карло 1964 року.

Технічна інформація Mini Cooper JCW нового покоління тримається в секреті. У компанії підтвердили, що хот-хетч запропонують із бензиновими та повністю електричними силовими агрегатами. Скільки кінських сил запропонує та чи інша версія не уточнюється. Новий Cooper SE видає 214 к.с. Очікується, що новий електричний JCW запропонує близько 250 к.с.

Бензиновий Mini Cooper S нової генерації використовує 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 201 к.с. На конвеєрі Cooper залишиться ще два роки, поки на заводі у Великій Британії не почнеться виробництво електричного хетчбека.

Відомо, що новий електричний JCW отримає лише один електродвигун, який обертатиме передні колеса. За попередніми даними, новинку укомплектують більшим акумуляторним блоком ємністю 54,2 кВт•год.

Читайте також:
Mini презентувала компактний електрокросовер для конкуренції з Opel Mokka (фото)

У продажу новий Mini Cooper JCW з’явиться у 2025 році. Імовірно, цінник стартуватиме від 40 000 доларів, залежно від силової установки.