X

Новий російський “прорив”: з імпортозаміщенням не вийшло, перейшли на “паралельний імпорт”

В России начали продавать запчасти для автомобилей и мотоциклов по параллельному импорту

Популярний у Росії інтернет-майданчик Wildberries розпочав продавати запасні частини для автомобілів і мотоциклів за так званим “паралельним імпортом”. Зокрема, в переліку доступних двигуни, коробки передач, електрообладнання, деталі паливних систем і кермового управління. При чому контрафактними запчастинами забезпечують не тільки росіян, а й жителів сусідніх країн: Білорусі, Вірменії, Казахстану і Киргизії.

“Поряд із запуском нового сервісу був значно збільшений і сам асортимент автотоварів на 1 млн найменувань. Наразі їх вже понад 2,2 млн, в планах компанії розширити його ще в два рази в цьому році”, — заявили в пресслужбі ритейлера.

Легалізувати “паралельний імпорт”, а іншими словами – ввезення товарів без згоди правовласника, російський уряд вирішив у березні цього року. А вже 6 травня був опублікований повний перелік товарів, дозволених для ввезення за цією схемою. До нього входять і автозапчастини. Тільки в березні-квітні на Wildberries зареєструвалося понад 106 тисяч нових підприємців, готових заробити на “сірому” імпорті.

Читайте також:
АвтоВАЗу так і не вдалося запустити конвеєр