X

Новий седан Honda Legend стане першим в Японії безпілотником третього рівня

Honda Motor Co. планирует стать первым в Японии производителем, предлагающим на местном рынке отечественный автомобиль с системами автономного управления третьего уровня

Honda планує перетворити новий розкішний седан Legend на безпілотник третього рівня автономності. Навесні 2020 року уряд Японії введе в дію переглянутий закон про дорожній рух, який дозволить експлуатацію автономних транспортних засобів третього рівня на дорогах загального користування.

Читайте також:
Культовое купе Honda в идеальном состоянии продают по цене Дастера

На японському ринку такий Honda Legend з’явиться влітку наступного року і стане першим вітчизняним автомобілем, здатним самостійно пересуватися в заторах на швидкісних дорогах. У цей час водій зможе насолоджуватися переглядом фільмів або розмовляти телефоном. Коли закінчиться затор або виникне аварійна ситуація, водій матиме взяти керування на себе, про що буде попереджений звуковим сигналом. За попередньою інформацією, за задоволення відпочити і розслабитися під час поїздки потенційному власнику Honda Legend доведеться викласти близько 10 мільйонів єн ($91 260). Нинішню модифікацію Legend продають за ціною 7.2 мільйона єн ($65 700).

Читайте також:
Обновленная Honda Legend поступила в продажу

Наразі в Японії автомобілі другого рівня автономності продають BMW і Nissan. Ця система не дає змоги водієві прибирати руки з кермового колеса і відводити погляд від дороги.