X

Новий український Lanos, дешевий VW і вантажівки DAF —головні новини

Самые интересные и важные события автомира

Усім знайомий ZAZ Lanos існує близько 20 років, якщо враховувати великовузлове складання автомобіля Daewoo, що передує появі легендарної бюджетної моделі ЗАЗ. Однак наразі Ланос не виробляють у Запоріжжі. Можливо, тому, що настав час показати машину наступного покоління?

VW підготував дешевого суперника Renault Duster

Новий компактний кросовер Volkswagen Taigun зовні нагадує VW T-Cross, який протягом трьох років продається в Китаї та Європі. Ще один його родич — бюджетний кросовер Skoda Kushaq. Новий Фольксваген Тайгун стане конкурентом Renault Duster і тому ж Kushaq. Старт продажу заплановано на серпень 2021 року. Ціна — близько $14 000 за базовий варіант.

Історія широковідомих сьогодні вантажівок DAF сходить до 1 квітня 1928 року

Заповзятливі брати Губерт і Віллем ван Доорне заснували в 1932 році на базі своєї майстерні, відкритої в 1928-му, компанію з виробництва тракторних і автомобільних причепів. Вона отримала назву DAF (Van Doorne’s Aanhangenwagenfabriek N.V.).

Geely створила небезпечного суперника Tesla

Сімейство китайського автогіганта Geely поповнилося новим брендом під назвою Zeekr. Про це виробник заявив у середині минулого місяця. Він націлений на преміум-сегмент, а саме — на боротьбу з компанією Tesla, і спеціалізуватиметься на випуску електромобілів, розробці передових цифрових сервісів і супутнього обладнання. Первісток нового бренду вже готовий. Це великий універсал Zeekr 001. Цікаво, що модель являє собою модернізований концепт Lynk & Co Zero, показаний у 2020 році.

Toyota розробила електричну карету швидкої допомоги

Toyota розробила унікальний автомобіль карети швидкої допомоги. В основу санітарної машини ліг автобус Toyota Coaster. Його дизельний агрегат демонтували і на звільнене місце встановили 182-сильний водневий двигун від електромобіля Mirai.