X

Чи потрібно промивати газовий котел?

Бажаєте, щоб газовий котел працював ефективно та з високим рівнем ККД? Регулярно проводьте його чищення. Зокрема, необхідне промивання теплообмінника від накипу. Це дозволить підтримувати обладнання у працездатному стані.

Як проводиться промивка газового котла, яким воно буває і що для цього потрібно – читайте у нашій статті.

Особливості промивання

Процес очищення теплообмінника опалювального обладнання безпосередньо залежить від особливостей води, що використовується. Вона може бути двох видів:

  • звичайна чи непідготовлена;
  • із спеціальними добавками – тобто підготовлена.

Зазначимо, що якщо ви ніколи не займалися подібною роботою, одразу зверніться за допомогою до професіоналів. Якщо необхідно виконати обслуговування газового котла Київ та мешканці інших міст шукають профільних спеціалістів на сайті сервісу побутових послуг Майстер911. Тут працюють кваліфіковані співробітники, які знають всі особливості догляду за опалювальним газовим обладнанням. Вони оперативно реагують на звернення та приїжджають до клієнта вже за кілька годин після погодження заявки.

Особливості конструкції теплообмінника

Теплообмінники бувають трьох видів:

  • жаротрубні (встановлюються у підлогових моделях);
  • пластинчасті (зустрічаються як у підлогових, так і в компактних навісних моделях);
  • бітермічні (бувають двох видів – первинні та вторинні).

Різновиди чищення

Виділяється кілька способів очищення теплообмінників газових казанів:

  • Гідродинамічний метод.
  • Механічний метод.
  • Хімічний метод.
  • Електророзрядний метод.

Пам’ятайте, що обслуговування опалювального газового обладнання повинні виконувати лише профільні та кваліфіковані спеціалісти, які мають відповідний рівень доступу. Запросити техніка ви можете, перейшовши на сайт https://master911.ua/service/ustanovka-gazovogo-kotla. Тут представлені найкращі фахівці, які мають величезний досвід.

Чим промивається теплообмінник

Найчастіше для видалення накипу використовують лимонну кислоту. Щоб приготувати розчин, потрібно брати 20 г лимонної кислоти на кожний літр води. Це вимоги до мінімальної концентрації, але вона може бути вищою.

Застосовуються спеціалізовані засоби, розроблені для цієї процедури. Вони повністю безпечні для металу, ущільнювачів та інших елементів теплообмінника та всієї опалювальної системи загалом.

Завершується процес прокачування чистої води, яка дозволяє усунути залишки розчину. Коли система буде повністю очищена, можна вмикати газовий котел та застосовувати його за призначенням. Кваліфікований фахівець знає всі особливості процедури та виконає її максимально якісно та швидко. Регулярне промивання системи гарантує високий рівень ККД котла, що дозволить вам підтримувати комфортну температуру в приміщенні.