X

Виявлено броньований 30-річний Mercedes майже без пробігу: він належав олігарху Щербаню

Український блогер Roma Urraco розповів про ще одну «капсулу часу», знайдену в Україні. Цього разу йдеться про броньований автомобіль Mercedes-Benz S600 W140 1994 року випуску.

Відомо, що першим власником цього автомобіля був політик та олігарх Володимир Щербань. Його ім’я навіть вписано у старий техпаспорт. Судячи з опублікованих блогером фото, Mercedes знаходиться у відмінному стані, а на його одометрі зафіксований пробіг у 33 475 км, що не так вже й багато, враховуючи вік авто.

Кузов та салон цього броньованого «600-го» мало чим відрізняється від стандартного. Можна відзначити тільки товсте куленепробивне скло і високопрофільні шини. Що стосується самої броні представленого Mercedes S600 W140, вона відповідає класу В6 і може витримати обстріл зі стрілецької зброї 7,62 мм калібру, а також вибух потужністю 4 кг в тротиловому еквіваленті.

Читайте також:
Mercedes-Benz вперше взяв на роботу робота-гуманоїда

Оснащений «кабан» 6,0-літровим двигуном V12, який новим видавала 394 к.с. потужності. Це дозволяло седану розганятися з місця до «сотні» за 8, секунди. Відомо, що опубліковані знімки було зроблено кілька років тому. Кому зараз належить седан не уточнюється.