X

Оновлений пікап Toyota Tundra: все що відомо наразі

Повнорозмірний пікап Toyota Tundra вперше вийшов на ринок більше ніж 20 років тому і зміг завоювати титул автомобільної реліквії. Культовий автомобіль націлений на ринок США і є прямим конкурентом пікапа Ford F-150. За цей час Tundra пройшла два планових оновлення, а тепер японський виробник готовий випустити на ринок третє покоління моделі.

Оновлена Toyota Tundra поки що не дебютувала, проте завдяки фотошпигунам і витоку інформації від виробника стали відомі деякі подробиці про новинку. Отже, в основу третього покоління пікапа ляже нова платформа Toyota F1. У результаті Tundra стане чимось середнім між RAV4 і новим Highlander. Пікап отримає решітку радіатора з трапецеїдальною рамкою з хрому, світлодіодні с-подібні фари та задні ліхтарі у стилі Cadillac, розширені крила та чорні елементи на кузові, задні двері з електроприводом і вмонтовану сходинку бампера.

Читайте також:
Електричний пікап від Porsche: це вам не Cybertruck

Салон моделі стане просторішим і технологічнішим. У його оснащення увійде мультимедійна система з сенсорним 12,3-дюймовим екраном, яка підтримує Android Auto і Apple CarPlay, Amazon Alexa, 4G Wi-Fi і аудіосистему JBL. Також пікап отримає низку систем допомоги водієві, зокрема адаптивний круїз-контроль, систему утримання в смузі руху та оповіщення в разі виходу з неї, систему виявлення пішоходів і розпізнання дорожніх знаків, автоматичний контроль дальнього світла і допомогу на парковці.

Із чуток, в моторну гамму Tundra увійдуть гібридний 3,5-літровий V6 агрегат бренду Lexus і двоциліндровий 3,5-літровий V6 під банером «I-Force Max». Останній видає 450 к.с. потужності. Будуть ці двигуни єдиними в лінійці або доповнять наявні 4,6-літрові і 5,7-літрові безнаддувні V8 поки що невідомо. Потужність має подаватися на задні колеса (або опціонально на всі чотири) за допомогою шестиступінчастої механічної або 10-ступінчастої автоматичної коробки передач.

Дебют Toyota Tundra заплановано на четвертий квартал 2021 року, а продаж розпочнеться у грудні того ж року.