X

Навчання видалення вм’ятин без фарбування. Два чемпіона країни і висхідна зірка

Станція Авто Алекс запрошує всіх бажаючих пройти курси з навчання видалення вм’ятин без фарбування (PDR) в місті Київ. Подібну послугу, на сьогоднішній день, надає широке коло станцій і фахівців. Розкид цін, тривалості курсів і методик навчання, досить широкий, в даній публікації ми спробуємо розкрити відмінності курсу від Авто Алекс від інших і розглянемо результати конкретних майстрів його минулих.

Ще на стадії розробки курсу нами було прийнято рішення про те, що він буде фундаментально відрізнятися від інших пропозицій на ринку. Мета традиційного навчання видалення вм’ятин без фарбування, познайомити початківця фахівця з техніками PDR технології. Як правило в фіналі курсу майстер здатний видалити просту вм’ятину від граду, за умови, що вона знаходиться в місці зі зручним доступом. Причини такого поверхневого підходу очевидні, ніхто не горить бажанням ростити конкурентів. Але коли ми аналізували такий підхід на станції Авто Алекс, ми прийшли до висновку, що даний шлях є застарілим і був можливий лише на зорі освоєння технології PDR. У той час навіть майстри середнього рівня були великою рідкістю, а по справжньому підготовлених фахівців можна було перерахувати по пальцях, навіть якщо вести мову про всьому пострадянському просторі.

Ми ж прийшли до висновку, що дана ситуація не може тривати вічно і на ринок праці, рано чи пізно, зайде велику кількість нових майстрів, навчених в Україні та за її межами. У такій ситуації ми бачили для себе єдиний можливий вихід, стати дійсно кращої станцією з видалення вм’ятин без фарбування, як в індустрії безпосереднього ремонту авто, так і в навчанні цій справі. Будь-який інший підхід, на нашу думку, вів до того, що між нашою станцією і іншими просто не буде відмінностей і ми б неібежно загубилися в море майстрів навчальних елементарних речей. У морі станцій які можуть непогано здійснити базовий кузовний ремонт беспокраскі. Так ми прийшли до висновку, що наш курс повинен бути набагато більш поглибленим.

Саме тому, на станції Авто Алекс, немає чітко окреслених термінів навчання. Багато учнів вкладаються в звичайні для галузі дві-три тижні навчання. Але якщо ми бачимо, що людині покладений обсяг знань дається важко, ми навчаємо його додатковий час. Учень повинен вийти, на той рівень який вчителі визнають відповідним і якщо на це потрібно більше часу, ми на це йдемо без додаткової оплати.

В історії станції були люди навчалися місяць, за стандартну плату. Ми просто не випускали їх без належного обсягу знань і умінь. Зараз подібна практика під час навчання, нами не використовується. Для уникнення подібних ситуацій, досить часто, фахівці пропонують учневі кілька пробних безкоштовних завдань, щоб виявити чи здатний взагалі людина пройти курс. Чи не має він вади зору або іншого характеру, які не дозволять йому працювати з авто після навчання? Подібні випадки рідкісні, але якщо ми бачимо, що людині немає сенсу проходити навчання, ми порекомендуємо йому відмовитися від нього і не платити гроші даремно. Даний підхід різко контрастує, з тим який прийнятий на багатьох станціях, де вам можуть просто включити навчальне відео і залишити одного осягати премудрості ремесла. Причому зроблять це зовсім не безкоштовно. Після того як ми прийняли рішення, розробляти курс спочатку більш глибоким і розширеним, треба було виділити з колективу майстрів які будуть цей план здійснювати. Благо з цим проблем не виникло, так як серед майстрів Авто Алекс були переможці чемпіонату України (Extreme Olympics PDR) 2016 2017, 2019 років. Вагомості їх перемогам додає те, що організатором змагань був наш прямий конкурент.

Історією про чемпіонат 2020 роки ми і підведемо підсумки цієї публікації. Адже в цьому році, від станції Авто Алекс, виступав наш молодий учень. Це був хлопець двадаті років, два роки тому проходив навчання на загальних умовах. На той момент ми ще не знали, що майстер буде працювати у нас, так що він пройшов самий звичайний курс навчання. Через рік волею долі, молодий фахівець потрапив в наш штат. Пропрацювавши неповний рік зі старшими майстрами станції, молода людина взяв участь в чемпіонаті 2020 року. Все так же організованого нашими конкурентами. Хлопець шокував всіх корифеїв галузі, без проблем виграв півфінал, і вийшовши у фінал лідером за кількістю балів. На жаль в цьому році, в фіналі змагань бали оголошені були, а переможцем оголосили співробітника організаторів. Незважаючи на спірність підходу суддів до роботи в цьому році, факт залишився фактом: молодий хлопець з невеликим досвідом роботи увійшов до п’ятірки кращих майстрів чемпіонату! І на думку багатьох розбираються в справі видалення вм’ятин людей, його фінальна робота могла претендувати на перше місце!

Напевно саме це виступ молодого фахівця, остаточно підтвердило для нас правильність нашого споконвічного підходу. Ми не знаємо інших способів виділиться і заробляти, крім як вчити людей краще ніж вчать інші. Звучить пафосно, але це так. Такий же підхід ми застосовуємо і до Видалення вм’ятин на авто клієнтів. Нас знають як «станцію останньої надії», до нас їдуть ті кому не змогли допомогти на інших станціях. Якщо сказати по правді, це не так уже й добре для бізнесу, адже робити легке швидше і денна вироблення у майстри вище.

Але так уже склалося, що ми самі вибрали такий підхід. І зараз ми запрошуємо вас навчиться у тих, хто робить «неможливе». Пройти навчання на станції, чиї учні на ділі доводять глибину своїх знань. Радимо вам просто приїхати і познайомиться з учителями, повірте ви залишитеся у нас. Перевірено))

Пройдіть навчання професії які присутні завжди і в будь-якій частині світу. Запрошуємо вас зробити це на СТО Авто Алекс.