X

Оголошення про продаж вживаного BMW допомогло хакерам із РФ атакувати українських дипломатів

Один із польських дипломатів, який служить у Києві, вирішив продати свій старіючий BMW. Щоб не відповідати на запитання простих обивателів та якнайшвидше продати автомобіль, він розіслав оголошення своїм колегам до різних посольств Києва. Цим скористалися хакери із РФ.

Як повідомило видання Reuters, оголошення про продаж перехопило хакерське угруповання ATP29 (також відоме, як Cozy Bear), якому приписують регулярні злами держустанов Європи та США. Хакери зашили в оголошення спеціальний код та знизили ціну на машину. Десятки дипломатів відкрили файл з галереєю фото BMW 5-Series 2011 року, тим самим ставши жертвами зломщиків.

Компанія з кібербезпеки Palo Alto Networks швидко ідентифікувала хакерів за їх характерним почерком і запобігли поширенні атаки. Зазначається, що угруповання ATP29 атакували щонайменше 22 із 80 іноземних посольств, розташованих у Києві. Чи змогли вони отримати доступ до даних, невідомо.

Читайте також:
Хакери допоможуть власникам BMW розблокувати платні опції

Незважаючи на атаку, польський дипломат (він не розкривав свого імені) не зняв седан BMW з продажу. Тільки тепер він виставив оголошення на сайтах Польщі, щоб уникнути подібних провокацій.