X

Один із 399: на продаж виставили рідкісний BMW M1 1980 року випуску

На аукціоні RM Sotheby’s виставили на продаж легендарний автомобіль німецької марки BMW. Йдеться про середньомоторне купе M1, яке було розроблено спільно з фахівцями компанії Lamborghini. Виручити за нього мають намір не менше 1 млн. доларів.

У розробці дизайну автомобіля брав участь Джорджетто Джуджаро з ательє ItalDesign. Тому він виглядає досить нетипово, як для німецької марки. У машини гладкий клиноподібний дизайн кузова, висувні фари, колеса з цільними дисками та зябра на задньому склі. Кузов пофарбований у глибокий сірий колір, а салон оздоблений тканиною аналогічного відтінку, що поєднується із коричневою шкірою.

BMW M1 оснащений 3,5-літровим шестициліндровим двигуном потужністю 277 к.с., який пов’язаний із п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін з місця до «сотні» у автомобіля займає 6,2 секунди. Максимальна швидкість – 265 км/год. Пробіг виставленого на продаж купе становить 63 573 км.

Представлений екземпляр суперкара зійшов з конвеєра в 1980 році і є одним із 399 випущених компанією. Саме цей BMW M1 був створений на замовлення глави групи розробників BMW M1 Йохена Неєрпаша. Незважаючи на солідний вік, машина знаходиться в ідеальному стані, оскільки неодноразово реставрувалась.

Читайте також:
Рідкісний всюдихід Toyota Mega Cruiser продали на аукціоні за 310 тисяч доларів