X

Один із 400 випущених Ferrari Enzo розбився на німецькому автобані

Суперкар врезался в разделительное ограждение

Ferrari Enzo — один з найзнаковіших автомобілів бренду. Його побудували на честь засновника компанії Енцо Феррарі. Усього виготовили 400 суперкарів. На вторинному ринку Ferrari Enzo з невеликим пробігом коштують понад 4 млн доларів. Цього тижня один із них був серйозно пошкоджений на автобані неподалік нового дилерського центру Ferrari у Мюнхені.

Як видно на фото, опублікованих департаментом поліції Мюнхена, у суперкару повністю відсутня передня частина кузова. Бампер, капот і фари відірвані, а переднє колесо з боку водія та компоненти підвіски сильно покалічені. Чи пошкоджений карбоновий монокок, що лежить в основі автомобіля, за знімками визначити неможливо.

За даними поліції, наближаючись до з’їзду Нойхерберг, водій не впорався з керуванням та врізався у розподільну огорожу. Дуже дорогі деталі суперкара, що розлетілися від удару, пошкодили один з автомобілів. Уламки Enzo відлетіли від місця аварії на відстань понад 200 метрів. В результаті троє людей отримали травми.

Як пишуть на форумі Ferrari Chat, за кермом автомобіля знаходився механік або співробітник згаданого вище нового офіційного дилерського центру. Але офіційно цю інформацію не підтверджено.

Читайте також:
Спорткар Ferrari F430 розігнався до 310 км/год

Незважаючи на серйозні ушкодження, автомобіль підлягає ремонту. Щоправда, він обійдеться дуже дорого, але це має сенс. Відновлений Ferrari Enzo, який у 2006 році розірвало на дві частини на швидкості 260 км/год, через десять років продали на аукціоні за 1,75 млн доларів.