X

Один із ста випущених седанів Toyota Classic продадуть з аукціону

Стартовый ценник автомобиля лимитированного издания — 49 990 долларов

Американський аукціон Duncan Imports & Classic виставив на продаж рідкісний рамний автомобіль Toyota Classic 1997 року. Появу ретроседана приурочили до 60-річчя першого автомобіля Toyota моделі AA 1936, яке святкували роком раніше. Загалом випустили 100 таких автомобілів. Всі вони були продані на внутрішньому ринку марки.

В основі Toyota Classic лежить рамний пікап Hilux із дворядною кабіною, яка й стала кузовом седана. Зокрема, від неї збереглися силовий каркас, двері та скло. Передня та задня частини кузова седана оригінальні, з натяком на Toyota AA.

Ретромобіль укомплектований 2,0-літровим бензиновим двигуном 3Y-E. Віддача агрегата — 96 к.с. та 160 Нм крутильного моменту. Працює він у зв’язці з 4-ступеневою автоматичною коробкою передач та заднім приводом.

Салон практично повністю запозичений у базового пікапа Toyota Hilux. Відмінності лише у оздоблювальних матеріалах, зокрема — зістарених декоративних вставках. Також седану дісталися дерев’яне кермо та сидіння з оббивкою із натуральної шкіри.

Як зазначено в оголошенні, попри 25-річний вік, автомобіль практично новий. На одометрі лише 11 077 км.

Попередня вартість лоту — 49 990 доларів США. У 1997 році новий рамний седан Toyota Classic коштував 75 000 доларів.

Читайте також:
На аукціон виставили Toyota Land Cruiser «Розвідник» (фото)