X

Близько 15 одиниць: на відео показали колону броньовиків Oshkosh M-ATV

ЗСУ активно використовує у війні проти росії натовську техніку. Серед інших на службу українських воїнів стали й американські бронеавтомобілі Oshkosh M-ATV. Днями цілу колону таких машин було помічено на шляху до фронту.

На відео потрапило близько 15 одиниць Oshkosh M-AT і два бензозаправники, які замикали колону. США не анонсували передачу таких броньовиків Україні, але вони неодноразово були помічені на службі ЗСУ.

Бронеавтомобілі Oshkosh M-ATV випускаються американською компанією Oshkosh Truck. Вони мають захист класу MRAP та використовуються для перевезення особового складу, боєприпасів та інших важливих вантажів. Машина з колісною формулою 4х4 побудована на шасі вантажівки MTVR і відрізняється високою прохідністю.

Читайте також:
ЗСУ отримали нові MaxxPro: на відео показали рух колони

Екіпаж Oshkosh M-ATV складається із п’яти осіб. До її оснащення входить кулемет 7,62 мм або 12,7 мм, 40-мм автоматичний гранатомет. Вони встановлюються на даху. Ще можливе використання бойового модуля з дистанційним керуванням. Завдяки 7,2-літровому мотору Сaterpillar C7 потужністю 370 к.с. броньовик може розвивати швидкість до 100 км/год.