X

Opel Corsa F покоління повністю розсекречена

Месяц назад мы рассказывали о первой представленной модели Opel Corsa шестого поколения – электромобиле Corsa-e. А вот теперь производитель наконец-то поделился и подробностями о супермини с традиционными двигателями

Ви ж не очікували, що зовні дизельна та бензинова версії Opel Corsa шостого покоління (F) чимось відрізнятимуться від свого електричного побратима? Так і є, вони близнюки. У них трохи інша радіаторна решітка інша, задній бампер і дизайн колісних дисків. В іншому зовнішніх відмінностей не знайти.

Тому корисніше буде розібратися, що ж технічно приховує під своєю оболонкою нова німецька малолітражка з двигунами внутрішнього згоряння.

Почнемо з бензинових моторів. Їх буде три:

– 1,2-літровий атмосферний 75-сильний двигун, що працює в парі з 5-ступінчастою механікою,

1,2 – літровий турбомотор потужністю 100 к.с. у зв’язці з 6-ступінчастою механікою або за бажанням з 8-ступінчастим автоматом,

– його ж 130-сильний варіант, який є тільки з АКП. Обіцяють, що цей движок розганятиме суперміні до сотні буквально за 8,7 секунд, і даватиме змогу розвивати максимальну швидкість до 188 км/год.

Дизельний мотор буде тільки один – економічний 1,5-літровий 102-сильний турбодизель, що працює в поєднанні з 6-ступінчастою МКП.

Інших відмінностей від електричної моделі у машин на викопному паливі начебто не буде. Відомо, що в стандартну комплектацію точно увійдуть світлодіодна оптика, фронтальна камера високою роздільною здатністю і нова мультимедійка з екраном діагоналлю 7-10 дюймів.

Читайте також:
Электромобиль Opel Corsa-e оказался дешевле конкурентов

А також «асорті» з різних електронних помічників водія – адаптивний круїз-контроль, парктронік, система розпізнавання дорожніх знаків і протидії сліпим зонам.

Базова версія Opel Corsa шостого покоління важитиме менше ніж 1000 кг. Його довжина залишиться практично такою, як у попередника – 4,06 м, а от висота буде меншою на 48 мм. При цьому, за словами виробника, зниження «зросту» автомобіля не позначиться на комфорті водія – висота стелі салону залишиться колишньою.

Оголошено, що в Європу першими надійдуть три версії оснащення — Edition, Elegance і GS Line. А от більш “наворочені” спортивні GSi і OPC будуть пізніше, але коли точно – невідомо.