X

Визначено найбільшу в світі зону вільну від автомобілів

Ею станет центр Берлина

Подана в квітні 2020 року петиція від групи місцевих активістів Volksentscheid Berlin Autofrei (народний референдум за Берлін без автомобілів) набрала потрібну кількість підписів — 50 тисяч. Тепер її розглядає сенат Берліна, який має винести своє остаточне рішення менш, ніж через місяць. Якщо воно буде позитивним, то Німецька столиця стане найбільшою у світі зоною вільної від автомобілів. Її площа складе 88 кв. метрів.

Заїжджати в екологічно чисту зону зможуть лише автомобілі екстрених служб, сервісів доставки і деякі інші. Всі вони отримають спеціальні дозволи, що дають право перебувати там, куди не можна буде заїжджати іншим. Кордоном вільної від автомобілів зони запропонували умовно вважати кільцеву залізницю Берлін-Рінгбан. Саме вона оточує центр німецької столиці.

Окрім автомобілів-винятків місцеві жителі також зможуть користуватися каршерінговими сервісами. Щоправда, не більше, ніж 12 разів на рік. Це стосується лише тривалих поїздок.

На думку активістів, що подали петицію, її ухвалення допоможе зробити місто чистішим. Насамперед, покращиться якість повітря і збільшиться простір, який пропонують використовувати для дитячих майданчиків і встановлення лавочок для відпочивальників і літніх людей.

Читайте також:
Смерть ДВЗ — в Євросоюзі визначилися з жорсткою забороною (це відбудеться скоро)