X

Оригінальний Plymouth Cuda 1970 з пробігом 1500 км виставили на аукціон

Фахівці компанії Auto Archeology, яка спеціалізується на реставрації автомобілів, знайшли у Детройті (США) легендарний Plymouth Cuda 440 Rapid Transit 1970 року випуску. На одометрі автомобіля зафіксовано пробіг у 967 миль (1556 км).

Відомо, що нинішній власник цього Hot Wheels придбав його у 1976 році та сховав у гаражі на довгих 46 років. Незважаючи на відсутність належного обслуговування, маслкар знаходиться в ідеальному, майже заводському стані і заслуговує називатися «капсулою часу». Збережено оригінальне забарвлення та всі візуальні модифікації. Інтер’єр також бездоганний.

Відомо, що цей Cuda є єдиним у своєму роді. Його показали на виставці Rapid Transit System Caravan у Плімуті у 1970 році. Автомобіль побудований на моделі раннього виробництва, про що свідчить його серійний номер № 100005. За його створення відповідав інженер Чак Міллер, а дизайном займався Гаррі Бредлі, творець оригінальної лінії іграшкових автомобілів Hot Wheels у 1967 році.

Характерними зовнішніми особливостями даного маслкару є висувні фари Cibie, капот Shaker, спеціальна решітка радіатора, бічний вихлоп, сталевий носовий обтічник та хромовані колісні диски. Під його капотом знаходиться двигун V8 потужністю 390 к.с. Cuda 440 Rapid Transit продадуть з аукціону у травні цього року. Торги відбудуться на майданчику Mecum.

Читайте також:
Plymouth, Dodge та Ford: у США знайшли покинуту колекцію класичних автомобілів – відео