X

”Ощадбанк”, “ПриватБанк” і “Райффайзен Банк” скасовують комісії за безготівковими розрахунками

Льготный период будет действовать до отмены военного положения

Найбільші українські банки — Ощадбанк, ПриватБанк і Райффайзен Банк — скасовують комісії за безготівкову оплату товарів банківськими картками на період воєнного стану. Банки закликають бізнес і всі торгові підприємства зробити безготівковий розрахунок пріоритетним заради безпеки наших громадян.

“Сьогодні українцям потрібні життєво важливі товари та послуги, оплата яких готівкою є додатковим фактором небезпеки для кожного”, — зазначають у банках.

Також оголошено про скасування еквайрингових комісій для клієнтів цих банків, що займаються торгівлею. Такі особливі умови еквайрингу поширюються на тих, хто приймає до оплати банківські картки. Спочатку пільговий період вводиться до кінця березня. Та його можуть продовжити залежно від ситуації в країні.

Читайте також:
В супермаркетах Сильпо можно снять до 6000 грн

“Максимальна безпека кожного українця є для нас головним пріоритетом і використання сучасної платіжної інфраструктури, відмова від готівки є найкращим кроком для цього. Ініціатива відкрита для міжнародних платіжних систем, всіх банків, рітейлерів та інших зацікавлених сторін”, – йдеться у спільній заяві банків.