X

Особливості дизайну майбутніх автомобілів і як на нього вплинув коронавірус

Пандемія коронавірусу, яка ось уже понад три місяці тримає в страху практично весь світ, не могла не позначитися на виробництві, зокрема і на автомобільному. Вона внесла корективи не тільки в засоби захисту, якими почали оснащувати автомобілі, а й у дизайн майбутніх транспортних засобів.

Читайте також:
Marcopolo Biosafe – передовой автобус с защитой от коронавируса (видео)

За словами керівника Kia Каріма Хабіба, корейська компанія також задумалася над новими способами боротьби з вірусами у нових автомобілях. Це стосується і матеріалів, які використовуватимуться в оздобленні салону. Наразі дизайнери зосереджені на міді, адже вона стійка не тільки до вірусів і бактерій, а й до високих температур та ультрафіолету. Однак впровадження цього матеріалу позначиться на термінах випуску нових моделей авто, відтягнувши їх на кілька місяців, а то й зовсім на рік.

Читайте також:
Получен патент на изобретение для защиты водителя и пассажиров от коронавируса (видео)

“Пандемія змінила наш спосіб життя. Вона вплинула не тільки на останні кілька місяців, а й на наше майбутнє. Протягом останніх кількох років ми говорили про економію, мобільність, громадський транспорт та електрифікацію. А тепер ми зосереджені на іншому і розвиватимемося з урахуванням нових світових вимог, які виявилися більш довгостроковими, ніж нам здавалося спочатку. Що це означає для автомобілів? Я думаю, нам доведеться почекати і подивитися”, — наголосив Хабіб.