X

П’ять найпопулярніших новин тижня, що минув

Минув черговий тиждень. За цей час сталося багато чого. Зокрема, Україна отримала статус Кандидата на вступ до Євросоюзу. Проте це не єдині новини. Ми зібрали для вас найпопулярніші публікації сайту autocentre.ua за минулі сім днів.

Почнемо з того, що привернуло увагу найбільшої аудиторії. Українські бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ під час запеклих боїв захопили ворожий БМП-2 з додатковим комплектом захисту 675-сб3КДЗ. Цей трофей дуже цінний для досліджень. Докладніше дізнавайтесь в нашій новині «ЗСУ вдалося захопити БМП-2 окупантів з унікальним захистом».

Країна багата на талановитих людей, які створюють своїми руками унікальні речі. Зараз багато Кулібінів працює на благо армії, тим самим наближаючи нашу перемогу. Наприклад, модернізують реактивні системи залпового вогню. Як ось ці хлопці, про яких новина «Українські військові власноруч створюють РСЗО».

Днями в Києві був помічений досить цікавий електромобіль південнокорейського виробництва – Daechang Danigo. Субкомпактна машина — завдовжки 2,3 м і завширшки 1,2 м нагадує відомий Renault Twizy. Вона схожа не тільки дизайном, а й компонуванням салону — два сидіння (водія і єдиного пасажира) розташовані один за одним. Про це в нашій публікації «В Україні з’явився найдешевший електромобіль».

На міжнародній виставці озброєння «‎Eurosatory 2022», яка проходила з 13 по 17 червня у Парижі, на стенді Rheinmetall був представлений новітній десантний бронеавтомобіль Сaracal (“Каракал”). Машина розроблена на базі Mercedes-Benz G-Class останнього покоління. Докладніше в новині «Новітній Mercedes-Benz G-Class перетворили на десантний бронеавтомобіль».

На передовій особливий попит мають легкі маневрені автомобілі на кшталт багі. Саме тому багато українських фахівців почали створювати такий транспорт. Ось один з таких! «Для ЗСУ створили тактичне багі “Мамай” — його відправляють у серію».

Як бачите, найпопулярніші новини стосуються здебільшого війни України з російськими загарбниками, тому що це найболючіша частина нашого сьогодення. Саме тому ми зібрали всі новини, щодо боротьби України з ворогом. Знайти їх можна в нашому розділі «Кроки до перемоги».