X

Пара суперкарів McLaren Artura відзначила 60-річчя марки ефектним дріфтом (відео)

Необычный заезд состоялся на съемочной площадке телешоу Top Gear

Цього року британський бренд McLaren святкує своє 60-річчя. Однією з подій у довгій низці святкових заходів став видовищний дрифт двох гібридних спорткарів Artura на трасі у Дансфолд-парку. Результат заїзду добре видно з висоти пташиного польоту. Це величезна цифра 60, накреслена на асфальті слідами шин.

McLaren Artura — перший суперкар нового сімейства High-Performance Hybrid та перший масовий гібрид в історії бренду. Презентація купе відбулася на початку 2021 року. З того часу інноваційна «дводверка» часто бере участь у різноманітних заходах компанії.

В основі моделі лежить нова вуглепластикова архітектура Carbon Lightweight Architecture. Автомобіль укомплектований 680-сильною гібридною силовою установкою на базі бензинового турбомотора V6 потужністю 585 к.с. ДВЗ доповнений 95-сильним електродвигуном, інтегрованим у 8-ступінчасту роботизовану коробку передач SSG з двома зчепленнями.

З місця до 100 км/год гібрид прискорюється за 2,9 секунди, до 200 км/год — за 8,3 сенкуди. А дистанцію за чверть милі (402 м) проїжджає 10,7 секунди. Максимальна швидкість сягає 330 км/год.

Читайте також:
У США на шосе згорів рідкісний суперкар McLaren (фото)