X

Переплутати педалі в Toyota більше не вийде

Toyota всерьез задумалась над тем, чтобы сократить количество несчастных случаев из-за непреднамеренного ускорения

Напевно з кожним водієм хоч раз траплялася ситуація, коли він ненавмисно натискав не на ту педаль в автомобілі, а зокрема – на газ замість гальма. Досвідчений шофер швидко впорається з такою ситуацією, чого, на жаль, не можна сказати про новачка. Випадково переплутавши педалі, людина може просто розгубитися, коли машина почне різко прискорюватися замість гальмування.

Це може призвести до серйозних наслідків. Тому Toyota вирішила повністю викорінити можливість подібної помилки. Нова система працює з сучасною технологією Toyota під назвою “Intelligent Clearance Sonar”, яка допомагає швидко виявляти стіни та інші перешкоди на шляху в момент розгону. Інженери Toyota проаналізували багато випадків, коли водії випадково натискали не на ту педаль, і занесли всі дані в систему ASF. Технологія розглядає три ключові напрямки: швидкість автомобіля, а також швидкість і глибину натискання на педаль газу. Якщо ASF виявляє щось недобре, технологія починає відмовляти водієві в прискоренні.

Toyota також заявила, що використовувала величезну кількість даних, щоб технологія працювала як слід і не “душила” машину під час перелаштування або обгону. За словами компанії, технологію спершу запровадять у Японії. Нові автомобілі будуть оснащені цією системою в стандартній комплектації, а також вона буде доступна в ролі опції для вже куплених машин.