X

Переглянута зовнішність і більш потужний мотор: Volkswagen оновив седан Jetta

Автомобиль поступит в продажу в четвертом квартале 2021 года

Сьоме покоління седана Volkswagen Jetta дебютувало майже чотири роки тому. Незважаючи на те, що продаж популярної моделі не падає, а навпаки зростає, компанія все ж вирішила провести невеликий рестайлінг. Він зачепив як базову версію, так і високопродуктивну GLI.

Завдяки оновленню, автомобіль став більш привабливим. Він отримав модернізовану решітку радіатора з великими хромованими планками і новим логотипом марки, перероблені передній і задній бампери з іншим наповненням, і колісні диски з оригінальним дизайном. У варіанті GLI на кузові присутні червоні акценти і імітація масивного дифузора на кормі. Патрубки вихлопної системи стали більшими.

Базовий седан буде доступний у семи кольорах, зокрема в Kings Red Metallic, Oryx White Metallic і Rising Blue Metallic, а GLI запропонують тільки в п’яти. Також у сімействі моделі з’явиться комплектація Jetta Sport, яка прийде на зміну R-Line. Відрізнити цю версію можна за затемненою решіткою радіатора, чорними кришками дзеркалами заднього виду, чорним глянсовим оздобленням бічних вікон, темним дахом і 17-дюймовими колесами з темного графіту. Також їй обіцяна більш жорстка підвіска.

У салоні моделі також відбулися зміни. Після оновлення в стандартну комплектацію увійшла 8-дюймова цифрова приладова панель (у версії GLI вона 10-дюймова), нова мультимедійна система з більшим дисплеєм і слот для бездротової зарядки смартфона. Передні сидіння оснащені функціями вентиляції та підігріву. Оздоблення виконане з міцної тканини з ромбоподібним малюнком. Також доступні натуральна і штучна шкіри чорно-коричневих відтінків.

Найсерйозніші зміни відбулися під капотом базового седана. Виробник відмовився від 1,4-літрового двигуна. На зміну йому прийшов 1,5-літровий мотор TSI сімейства EA211 від кросовера Taos, який видає 160 к.с. потужності і 249 Нм крутильного моменту. Він працює в парі з 8-ступеневим “автоматом” або 6-ступеневою “механікою”. Jetta GLI зберіг свій 2,0-літровий двигун EA888 потужністю 231 к.с. і 349 Нм крутильного моменту, пов’язаний з семиступеневим “роботом”. На ринок оновлений седан вийде в четвертому кварталі поточного року.

Читайте також:
Volkswagen готовит субкомпактный электрический кроссовер