X

Першу бетонну дорогу в Україні відкриють уже наприкінці цього року

Дорожня галузь в Україні розвивається неймовірними темпами. Щоб “зшити” країну якісними та довговічними магістралями, дорожники використовують сучасні технології та матеріали. Одним із таких нововведень, яке вперше знайшло відображення в Україні, стала бетонна дорога.

“Бетонне покриття має низку переваг порівняно з асфальтом — воно довше служить, менше пошкоджується, не потребує регулярного ремонту, таким дорогам не страшні навіть перевантажені фури”, — заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Читайте також:
В Украине будут строить "умные дороги"

Ця технологія реалізується на автодорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка, будівництво якої розпочалося ще два роки тому. Кілька ділянок цієї бетонної дороги вже відкриті, і водії можуть насолодитися їздою на ній. А повністю здати об’єкт в експлуатацію дорожники обіцяють до кінця цього року. Тобто буквально через невеликий проміжок часу в Україні з’явиться свій “хайвей”.

“Символічно, що перший в Україні хайвей створюється, передусім, з турботою про людей. Об’їзди навколо населених пунктів позбавлять місцевих жителів шуму великогабаритного транспорту, а високоякісне бетонне покриття збереже автомобілі від пошкоджень. Єдині, хто в мінусі, — місцеві власники автомайстерень. Адже якщо на дорозі не буде ям, то кому міняти розбиті автомобільні диски?”, — підсумував Криклій.

Читайте також:
Платні дороги в Україні: хто, скільки і за що платитиме