X

Перший болід Шумахера продадуть з молотка

На аукцион выставлен самый первый гоночный автомобиль Михаэля Шумахера, который гонщик тестировал перед первым сезоном в команде Ferrari в 1995 году

За перегонний болід 412 T2 планують виручити 7 мільйонів євро, але ця сума не остаточна. Автомобіль примітний тим, що його першим пілотом був Міхаель Шумахер. Пізніше на ньому виступав Жан Алезі.

Читайте також:
Ferrari встановила власний рекорд

Це далеко не перший болід Ferrari, який пустили з молотка. Три роки тому на аукціоні Сотбіс продали Ferrari Marlboro F2001. Тоді за болід на якому виступав Шумахер, вдалося виручити 7.5 млн доларів, що зробило його найдорожчим болідом в історії. До цього, з молотка продали ще один автомобіль F-1, який також належав Шумахеру. Тоді за Ferrari F2004 заплатили $3.2 мільйона.

Нагадаємо, що Шумахер провів у Formula 1 дев’ятнадцять сезонів і сім разів ставав чемпіоном світу. Йому належить 91 перемога, а загалом на подіум він піднімався 155 разів.

Читайте також:
Ferrari очікує судовий розгляд

Зараз його життя не здається таким райдужним. Взимку 2013 року катаючись на лижах гонщик дістав травму. Спіткнувшись об камінь, він вдарився головою. У лікарні Шумахера ввели в стан штучної коми і зробили кілька операції. Через рік, взимку 2014, його вивели з коми, а вже восени Шумахер залишив реабілітаційний центр і зараз відновлює сили в Швейцарії.