X

Перший електричний Rolls-Royce отримав київські номери (фото)

Это единственный британский электромобиль с украинской пропиской

Rolls-Royce Spectre — перший електромобіль в історії марення. Серійне виробництво люксового електрокупе розпочалося лише восени минулого року. А вже у листопаді один із них купе доставили в Україну. Того ж місяця знайшовся той, хто бажає його придбати.

Опубліковані ТопЖир нові Rolls-Royce Spectre з київськими номерами зроблено у Хмельницькому. У купе двоколірний кузов із традиційним довгим капотом, гладким дахом та «суїцидальними» дверима без стійок. При цьому йому дісталися найширші серед усіх Rolls-Royce грати радіатора.

Салон оздоблений коричнево-білою шкірою з чорними акцентами та декорований натуральним деревом. На стелі — фірмове «зоряне небо».

При колісній базі 3210 мм автомобіль досягає 5453 мм у довжину та 2080 мм у ширину. Споряджена маса «електодводверки» — майже 3,0 тонни.

Rolls-Royce Spectre укомплектований двома електродвигунами сукупною віддачею 585 к.с та 900 Нм крутного моменту. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 4,5 секунди. Тягова батарея ємністю 107 кВт•год забезпечує запас ходу 515 км за WLTP.

Читайте також:
У Києві помітили неоретрокар Morgan Aero SuperSports (фото)

В Україні Rolls-Royce Spectre коштує 610 тисяч доларів.